Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud
Beweging

Hoe werkt de stappenteller?


Stappen tellenEen stappenteller of pedometer is een klein toestelletje dat op de heup wordt gedragen en dat op elk moment aan geeft hoeveel stappen je zet. Dat gebeurt vaak door middel van een veertje dat tijdens het lopen op en neer beweegt en dus bij elke stap een tel maakt.

Sommige stappentellers hebben extra functies, bijvoorbeeld om de gelopen afstand uit te rekenen, of om uit te rekenen hoeveel calorieën je hebt verbruikt met lopen.

Onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat de extra functies vaak niet erg betrouwbaar zijn. Stappentellers zijn eigenlijk alleen geschikt om .....stappen te tellen.

Er zijn veel verschillende soorten stappentellers te koop. Uit onderzoek van TNO kwam de Yamax Digiwalker SW 200 het best uit de test. Deze telt alleen stappen.

Stappenteller helpt bij afvallen
Mensen die een stappenteller gebruiken en dagelijks bijhouden hoeveel ze hebben gelopen, vallen af en krijgen een lagere bloeddruk, dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Vooral het bijhouden van het aantal stappen zou motiverend werken. Mensen gingen meer traplopen, lieten de auto vaker staan en liepen vaker naar een collega in plaats van een e-mail te sturen.

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud