Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud
Gezondheid

Heb jij ondergewicht?


Gewicht metenWe horen en lezen tegenwoordig vooral veel over mensen met overgewicht. Maar er is ook een groep mensen die last heeft van het omgekeerde…ondergewicht. Ondergewicht kan net zoals overgewicht gevolgen hebben voor de gezondheid.

Ondergewicht kan worden veroorzaakt door gebrek aan eetlust. Maar ook kauw en slikproblemen, verwaarlozing en eetstoornissen zoals anorexia kunnen leiden tot ondergewicht. Soms speelt de leefstijl een rol, bijvoorbeeld wanneer mensen geen tijd nemen om rustig de tijd te nemen om te eten.

Een te laag gewicht kan risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. De conditie kan achteruit gaan en je kunt je sneller lusteloos en moe voelen. Doordat het lichaam weinig onderhuids vet bevat, zit de huid ruim en ben je vaak kouwelijk.

Aankomen is net als afvallen niet gemakkelijk. Ook als je wilt aankomen is gezond eten belangrijk. Op deze manier krijg je alle voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft, zoals eiwit, vitamines en mineralen. Veel verzadigd vet eten is ook bij ondergewicht ongezond met het oog op hart- en vaatziekten.

Met de Body Mass Index (BMI), ook wel Quetelet Index, kun je vaststellen of je ondergewicht hebt.

Wil je graag aankomen en heb je daar hulp bij nodig? Als professioneel leefstijlcoach help ik je graag. Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met mij op.

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud