Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Zelf dressing maken

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: dressingreceptsaladegroentelunch

Als je mijn blog over 'Zo ziet mijn eetpatroon er uit...' hebt gelezen dan is je vast opgevallen dat ik veel groente eet. Zo eet ik na elke warme maaltijd een rauwkost salade. Vaak zonder dressing en soms met. Het liefst maak ik de dressing zelf, dan weet ik wat er in zit. Hierna volgen enkele suggesties voor smakelijke dressings.

Zo maak je het:
Doe de ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar met een garde. Je kunt ook dressing maken voor een paar dagen, vermenigvuldig dan de aangegeven hoeveelheden een paar keer. Je kunt de dressing een paar dagen bewaren in de koelkast, in een goed
afgesloten kom of fles. Schud/roer voor gebruik weer even goed door elkaar.

Meng de dressing niet te lang van te voren door de sla, want dan wordt deze slap en verliest zijn knapperigheid.


Basisdressing

  • ½ knoflookteen (geperst)
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel (vers) citroensap
  • zout en peper naar smaak

Dressing met balsamico

  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ knoflookteen (geperst)
  • zout en peper naar smaak

Dressing met honing

  • ½ theelepel honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel (vers) citroensap

Vinaigrettesaus

  • 1½ olijfolie
  • ½ eetlepel azijn
  • mespunt mosterd
  • peper en zout naar smaak

Yoghurtdressing

  • 1 eetlepel yogurt
  • ½ eetlepel olijolie
  • ½ eetlepel citroen
  • bieslook, zout en peper naar smaak

Kruidendressing

  • ½ eetlepel azijn
  • mespunt mosterd
  • ½ knoflookteen geperst
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte tuinkruiden zoals bieslook, peterselie, dille, basilicum, dragon
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak jij je dressing zelf? Ik hoor het graag in een reactie hieronder...




Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud