Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Winterse groentesoep met bonen en worst

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptsoepgroentelunchdiner
In deze maaltijdsoep zitten peulvruchten (witte bonen). Peulvruchten zijn gezond, ze helpen bij het verlagen van je LDL-cholesterol en dat is goed voor je bloedvaten. Peulvruchten zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen en kikkererwten bevatten eiwit, veel vezels en andere belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer. Zet peulvruchten daarom elke week op het menu!

Dit heb je nodig voor een grote pan soep:
  • 1 pot (250 gram) witte bonen (zonder toegevoegd suiker)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 kleine aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1/2 spitskool
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rookworst
  • 100 gram harde cervelaatworst
  • 2 theelepels provenÇaalse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  • peper

Zo maak je het:
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de cervelaatworst in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en worst een paar minuten.
Voeg 2,5 liter water en de kruiden toe, breng aan de kook.
Snijd ondertussen de andere groente (prei, paprika, bleekselderij, spitskool en winterwortel) en aardappel in blokjes en/of reepjes. Roer de groente en de tomatenblokjes (uit blik) door de soep en breng de soep weer aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de witte bonen (uit pot) en de plakjes rookworst toe. Laat nog ongeveer 10-15 minuten koken tot alles warm en gaar is.
Breng de soep op smaak met peper.

Lekker met een volkoren pistolet met kaas.

Eet smakelijk!

Groente soep

Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!



Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud