Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Wanneer heb ik overgewicht?

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Afvallen ·
Tags: overgewichtafvallen

Overgewicht komt in Nederland voor bij 60% procent van de mannen en 44% procent van de vrouwen tussen de 18 en 70 jaar.

Je hebt overgewicht wanneer je lichaamsgewicht risico's oplevert voor de gezondheid.

Overgewicht ontstaat wanneer je meer energie eet dan je verbruikt. Als je meer eet dan je nodig hebt, wordt het te veel aan energie omgezet in vet. Dit vet wordt opgeslagen in het vetweefsel waardoor het lichaamsgewicht stijgt. Er kan uiteindelijk overgewicht ontstaan.

Mensen met overgewicht hebben meer kans op het ontstaan van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, galstenen en gewrichtsaandoeningen. Daarnaast zorgt overgewicht ervoor dat je je minder energiek en fit voelt.


5-15% afvallen
Met een gewichtsverlies van 5 tot 15% verklein je deze gezondheidsrisico's. Het heeft een positief effect op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. De kans op het krijgen van diabetes neemt af. Een gezond gewicht zorgt ervoor dat je je fitter voelt en je zit lekkerder in je vel.

Meten is weten
Met behulp van de Body Mass Index (BMI) en middelomtrek kun je bepalen of je een gezond gewicht hebt. De middelomtrek is het belangrijkst. Vet rond het middel (appelvorm) geeft namelijk extra risico's voor de gezondheid in vergelijking met vet op bijvoorbeeld heupen en dijen (peervorm).

Wil je graag afvallen en heb je daar hulp bij nodig? Als professioneel leefstijlcoach help ik je graag. Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud