Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Ratatouille visschotel

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: Receptdinervis
Deze ovenschotel bevat zalm. Zalm is goed voor de gezondheid. De visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Het Voedingscentrum adviseert om 1 keer per week vis te eten en dan bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of (Atlantische) zalm.
Het maakt niet uit of je verse vis gebruikt of vis uit diepvries of blik, behalve bij zalm. Zalm uit de Atlantische oceaan is een vette soort zalm, deze koop je meestal vers. Koop je zalm uit blik of diepvries dan is het meestal een minder vette zalm uit de Stille Oceaan. Vis is ‘vet’ als er meer dan 5% vet inzit, dit kun je vinden op het etiket. (bron: Voedingscentrum)

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 1 aubergine
  • 1 courgette (geel of groen)
  • 1 paprika (geel, groen, of rood)
  • 1 blik tomatenblokjes met sap
  • 125 ml sojaroom
  • 400 gram zalm (diepvries)
  • 1 mozarella
  • provencaalsekruiden
  • peper
  • olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes/ reepjes.
Verhit de olie in een pan en roerbak de groenten met de kruiden ongeveer 3-5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en sojaroom toe en verwarm nog even kort. Breng op smaak met peper.
Vet een ovenschaal in en leg de vis (eerst ontdooien) in een ovenschaal en schep de ratatouille erover. Verdeel de mozarella over de ratatouille.
Zet de schotel in het midden van de oven en laat de vis en groenten in ongeveer 30 minuten gaar worden.

Lekker met pasta.

Eet smakelijk!

Visschotel
Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!



Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud