Plaattaart van bladerdeeg met tomaat, courgette en kaas
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 courgette
- 5 tomaten
- 200 gram champignons
- 1 teen knoflook
- 8 plakjes bladerdeeg
- 75 gram geraspte kaas
- 1 bol mozarella
- 50 gram rucola
- olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de bladerdeeg op een grote ovenplaat en druk ze aan elkaar vast. Vouw de randen een klein stukje dubbel. Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg.
Snijd de courgette in dunne plakken en bak de plakken in een eetlepel olijfolie kort aan iedere kant. Verdeel de plakken over het bladerdeeg.
Snijd de champignons in plakjes, pel en snipper de knoflook en bak de champignons met knoflook 3-4 minuten op matig vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en verdeel de plakken over de courgette.
Als de champignons gaar zijn verdeel je ze over de andere groente. Als laatste snijd je de mozarella in dunne kleine plakjes en verspreid ze over de taart.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten in de oven. Garneer met rucola.
Lekker met met een salade.
Eet smakelijk!
Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!