Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Onbewust minder eten...

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Mindful eten ·
Tags: Mindfulness

Onze zintuigen zorgen ervoor dat we zin krijgen in wat er voor onze neus staat. Het zijn belangrijke triggers voor harthonger en hoofdhonger. Alle signalen die binnenkomen worden geanalyseerd. Alleen al de geur van het eten kan zorgen voor bepaalde gedachten en/of emoties.

Op zich hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Zolang deze prikkels niet tot automatische reacties leiden. Maar meestal zijn we zo druk bezig met andere dingen dat we amper in de gaten hebben wat we eten. We lezen de krant tijdens het ontbijt, eten een zak chips voor de tv, checken onze e-mails met een zak drop naast de computer.

Onbewust minder eten kan een eerste stap zijn richting bewust minder eten. Onbewust minder eten helpt je om automatisch te veel eten te vermijden. De volgende tips kunnen helpen:

  • Maak het jezelf een beetje moeilijk. Want hoe makkelijker, hoe meer we eten. Dus koop zo min mogelijk kant-en-klaar producten. Koop bijv. pelpinda's en kraak walnoten zelf.

  • Haal niet in huis wat je wilt vermijden. Of stop het in een kast waar je het niet steeds tegenkomt. Zien doet namelijk eten...

  • Eet niet uit een zak of pak. Doe de chips in een (klein) bakje en berg de rest op. Leg (een afgemeten hoeveelheid) koekjes op een schaaltje en doe de koekjestrommel dicht.

  • Eet de warme maaltijd van een klein bord en drink je sap uit smalle hoge glazen. Schep 1 keer op en laat de pannen in de keuken staan. Schep een klein beetje minder op, dat merk je niet...

  • Verander de samenstelling; van iets meer groente naar iets minder vlees en pasta. Kook iets te weinig of net genoeg.

  • Heb je toch nog trek na de maaltijd eet dan nog een salade of neem een stuk fruit.

  • Wil je iets kauwen? Neem dan een kauwgompje.

Bron: Mindful eating, Mercedes Wolters & Björn Prins

Ik ben benieuwd hoe jij onbewust minder eet? Vertel het in een reactie hieronder.
Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud