Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Neem steeds een kleine stap

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Gedrag ·
Tags: inzichtkaizen

Grote veranderingen komen tot stand door kleine stappen te nemen in de richting van je doel.

Alle veranderingen, zelfs positieve, zijn eng. Het roer volledig omgooien om een doel te bereiken mislukt hierdoor dus vaak. Door het zetten van kleine stappen zorg je ervoor dat de verandering minder 'eng' is. Hierdoor kun je je doel uiteindelijk wél gaan bereiken.

De stappen zijn misschien wel klein, maar wat je gaat bereiken is dat niet. Door de positieve eraring dat iets lukt ga je vanzelf weer een volgende stap zetten. De kleine stappen kunnen dus snel tot een positief resultaat leiden.

Deze techniek van het nemen van kleine stappen wordt beschreven in het boek 'De kunst van het kaizen' van Robert Maurer en is eigenlijk heel eenvoudig:

  • Stel jezelf eenvoudige vragen

  • Denk in eenvoudige gedachten

  • Voer simpele acties uit

  • Los kleine problemen op

  • Geef jezelf kleine beloningen

  • Herken kleine momenten


Robert Maurer schrijft dat als mensen een belangrijke/grote veranderingen willen doorvoeren vaak angstig worden als deze veranderingen werkelijk gaat plaatsvinden. Onze hersenen schieten bij angst meteen in de vlucht/vecht – modus, een alarmsysteem dat andere functies plat legt.  Door het nemen van kleine stappen komen mentale weerstanden niet of nauwelijks in actie.

Wanneer je elke dag een verbetering aanbrengt, vinden uiteindelijk grote dingen plaats. Niet morgen, niet de dag daarna, maar uiteindelijk is er een grote groei. Kijk niet naar grote, snelle verbetering maar zoek elke dag naar een kleine verbetering. Dat is de enige manier waarop het lukt - en als het lukt, dan is het blijvend.
John Wooden

Bron: Robert Maurer, De kunst van Kaizen

Wie op een gezonde manier wil afvallen kan deze techniek goed gebruiken. Wil je leren om kleine haalbare stappen te zetten die resultaat hebben?
Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.


Vond je dit een leuk bericht? Deel 'm met anderen!
Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud