Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Moet ik altijd ontbijten?

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Afvallen ·
Tags: ontbijtafvallen

Eén op de vier Nederlanders slaat regelmatig het ontbijt over en één op de tien ontbijt nooit. Maar is dat nu wel zo verstandig?

Verschillende onderzoeken tonen aan dat er een verband is tussen het ontbijt overslaan en overgewicht. Ontbijters hebben meestal een lager BMI en minder risico om overgewicht te krijgen. Ook mis je door niet te ontbijten belangrijke voedingsstoffen die je later op de dag vaak moeilijk kan inhalen. Verder is een goed ontbijt effectief om slaperigheid in de middag tegen te gaan. Een goed ontbijt is dus belangrijk!


Geen trek 's morgens?
Ik heb geen trek of geen tijd om te ontbijten zijn veel gehoorde argumenten. Je kunt jezelf afvragen hoe het komt dat je 's morgens geen trek hebt? Heb je ’s avonds laat nog (veel) gegeten of ben je misschien te gehaast 's morgens? Hou eens een paar dagen een eetdagboek bij, wellicht geeft dat meer inzicht.

Mijn advies: zet de wekker een half uurtje eerder en neem rustig de tijd om te ontbijten.
Het heeft echt veel voordelen!


Word je van ontbijten dik?
Nee juist niet!
Uit onderzoek blijkt dat je door elke dag stevig te ontbijten op den duur sneller afvalt dan wanneer je een licht ontbijt neemt of het ontbijt overslaat. Grote ontbijters hebben gedurende de dag minder honger en eten daarom minder tussendoortjes.

Juist als je niet ontbijt heb je meer risico om overgewicht te ontwikkelen...


Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Vertel het in een reactie hieronder.
Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud