Dit heb je nodig:
- 250 gram volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gram dadels
- 100 gram honing (vloeibaar)
- geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 200 ml magere/ halfvolle melk
- 100 gram rozijnen
- 75 gram gehakte noten
Zo maak je het:
Snijd de dadels in stukjes en pureer ze met met een beetje water.
Meng 250 gram volkorenmeel, 1 zakje bakpoeder, 100 gram honing, de gepureerde dadels en de geraspte sinaasappelschil door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer er 200 ml melk door. Schep daarna de rozijnen en noten er doorheen.
Doe het mengsel in een cakevorm met bakpapier. Bak de koek in ongeveer 45 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!