Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Inkopen doen, hoe kun je de verleiding weerstaan?

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Gedrag ·
Tags: Inkopenboodschappen

Boodschappen doen we wekelijks. We komen dus elke week in de verleiding om allerlei voedingsmiddelen te kopen die lekker zijn maar niet erg gezond. De supermarkten liggen vol met voedingsmiddelen, de keus is enorm. Het is niet altijd even makkelijk om een goede gezonde keus te maken.

Hoe kun je de verleiding weerstaan?

1. Winkel met een lijstje
Doe de boodschappen met een boodschappenlijstje en houd je daar ook aan. Wanneer je iets verleidelijks in de winkel tegenkomt en het staat niet op je boodschappenlijstje, kun je het makkelijker laten liggen.

2. Ga op het juiste tijdstip
Doe geen boodschappen met een lege maag. Dit leidt gemakkelijker tot de aankoop van allerlei snoepgoed dan wanneer je winkelt met een volle maag.

3. Winkel met een mandje
Iets vergeten of niet veel nodig? Neem dan in de supermarkt een mandje in plaats van een wagentje. Je koopt dan minder, al is het alleen al omdat je alles moet dragen.

4. Ga op de fiets of lopend
Ook wanneer je met de fiets of lopend boodschappen doet, zal je minder in de verleiding komen om meer mee te nemen dan wanneer je met de auto gaat. En je komt gelijk aan je dagelijkse beweging!

5. Neem gepast geld mee
Neem gepast geld mee. Je kunt dan niet meer kopen dan je van plan was.

6. Sla het snoepvak over
Loop met een grote boog om het snoepvak heen. Gewoon voorbij lopen, dan kom je ook niet in de verleiding om toch iets in je karretje te gooien. Wil je jezelf belonen? Koop dan bijv. een leuk tijdschrift of een lekkere douchegel, dat is veel beter voor de lijn.

7. Winkel mindful
Stop voor en tijdens het winkelen. Vraag jezelf, voor je iets in je winkelwagen legt, af of je dit echt wilt of nodig hebt. Kies bewust.

8. Wat er niet is, kun je niet opeten
Koop zo min mogelijk hapklaar voedsel zoals koekjes, snacks en pinda’s. Iets wat er niet is, kun je ook niet opeten!

9. De visite komt voor jou
Koekjes en chips voor als er (onverwacht) visite komt...De visite komt voor jou! Niet voor het eten. Haal je toch iets in huis voor anderen, kies dan die dingen die je zelf niet lust, koop ze in de kleinste verpakking (op = op) en berg het vervolgens op een plaats op waar je het niet telkens tegenkomt.

Veel succes!

Wat doe jij om de verleiding te weerstaan? Vertel het in een reactie hieronder.
Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud