Ga naar de inhoud

Pindakaaskoekjes

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: pindakaaskoekrecepttussendoortje

Hou je van Pindakaas? Dan vind je deze pindakaaskoekjes vast heerlijk!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram tarwebloem
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • 115 gram boter
  • 100 gram fijne suiker
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram pindakaas
  • 50 gram gehakte noten
  • snufje zout

Zo maak je het:
Zeef de bloem en voeg het zuiveringszout toe.
Meng het ei door de bloem, roer de pindakaas erdoor, voeg een snufje zout toe.
Klop, in een andere kom, de boter met de kristalsuiker en basterdsuiker licht en romig.
Roer de beide mengsels door elkaar.

Leg het deeg verpakt in folie minimaal 2 uur, of liever nog een hele nacht in de koelkast.


Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden.

Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze plat met een lepel.
Laat ongeveer 3 cm ruimte vrij tussen de plakjes deeg.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Je kunt de koekjes ongeveer 5 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel.
Een deel invriezen kan natuurlijk ook.


Eet smakelijk!


Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen.




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud