Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Havermoutpap, lekker als ontbijt

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 25/2/2014 19:45:45
Tags: Etenhavermoutontbijt



Havermout met appel

Nodig per persoon:
200 ml (soja, amandel, rijst, haver) melk
6-7 lepels havermout
1 appel in stukjes gesneden
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel amandelschaafsel
kaneelpoeder
honing

Bereiding:
1. Verwarm de melk in een steelpannetje.
2. Roer de havermout erdoor en laat het stevig worden, vergeet niet af en toe te roeren.
3. Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de appel bij de havermout en verwarm de appel even mee.
4. Strooi de amandelschaafsel, lijn- en sesamzaad erover. En voeg naar smaak kaneel en honing toe.
5. Roer alles goed door elkaar.

Variatie
Varieer met aardbeien, bosbessen, druiven, frambozen, banaan enz. Of voeg er extra gedroogd fruit aan toe zoals rozijnen of abrikozen. Breng de havermoutpap eens op smaak met cacaopoeder of geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Hoe eet jij 's morgens je havermout? Ik ben benieuwd!
Vertel het hieronder bij reacties.
Of deel het bericht via social media, super bedankt!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu