Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Kokos/amandelcake met rozijnen en chocolade

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 21/2/2017 16:42:03
Tags: amandelcakeglutenvrijtarwevrijtussendoortjecakekokos



Deze kokos/ amandelcake is gluten- en tarwevrij en gemaakt zonder kristalsuiker.

Dit heb je nodig:
80 gram kokosmeel
80 gram amandelmeel
3 bananen
6 middelgrote eieren
4 eetlepels honing of ahornsiroop
80 ml amandelmelk of sojamelk
60 gram (room)boter of olie
50 gram chocolade 99% of cacao nibs
50 gram rozijnen of cranberries
½ zakje vanillepoeder
2 theelepels bakpoeder
mespunt zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen. Smelt de boter in een pan. En hak de chocolade in stukjes.
Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, vanillepoeder en zout door elkaar.
Voeg de gesmolten boter, amandelmelk, eieren, honing en geprakte bananen toe, en roer goed door elkaar.
Roer als laatste de rozijnen en chocolade door het beslag.
Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het beslag er in.  

Zet ongeveer 1 uur in de oven en klaar!
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Is de prikker droog (er zit geen beslag aan), dan is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen op het bakpapier en eet smakelijk.

Je kunt de cake een dag of 5 goed afgesloten bewaren (in aluminiumfolie of in een trommel). Je kunt natuurlijk ook de helft in de vriezer bewaren.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu