Ga naar de inhoud

Kokos/amandelcake met rozijnen en chocolade

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptamandelcaketarwevrijtussendoortje

Deze kokos/ amandelcake is gluten- en tarwevrij en gemaakt zonder kristalsuiker.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram kokosmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 3 bananen
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 80 ml amandelmelk of sojamelk
  • 60 gram (room)boter of olie
  • 50 gram chocolade 99% of cacao nibs
  • 50 gram rozijnen of cranberries
  • ½ zakje vanillepoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • mespunt zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen. Smelt de boter in een pan. En hak de chocolade in stukjes.
Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, vanillepoeder en zout door elkaar.
Voeg de gesmolten boter, amandelmelk, eieren, honing en geprakte bananen toe, en roer goed door elkaar.
Roer als laatste de rozijnen en chocolade door het beslag.
Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het beslag er in.  

Zet ongeveer 1 uur in de oven en klaar!
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Is de prikker droog (er zit geen beslag aan), dan is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen op het bakpapier en eet smakelijk.

Je kunt de cake een dag of 5 goed afgesloten bewaren (in aluminiumfolie of in een trommel). Je kunt natuurlijk ook de helft in de vriezer bewaren.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud