Ga naar de inhoud

Zuurkoolschotel met gehakt en puree

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptovenschoteldiner

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de puree:

  • 1,5 kg aardappelen
  • 3-4 dl (halfvolle)melk
  • peper en nootmuskaat

Voor de zuurkool:
  • 500 gram zuurkool
  • eventueel 60 gram rozijnen
  • en/of eventueel 4 schijven ananas

Voor het gehakt:
  • 400 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 3 sneden brood zonder korst (even in water weken)
  • peper en nootmuskaat
  • Paneermeel
  • ongeveer 20 gram boter

Zo maak je het:
Kook de aardappelen gaar en maak met de melk en kruiden een luchtige puree.
Kook de zuurkool (met eventueel de rozijnen) even voor in een klein beetje water.
Het gehakt in de boter gaar bakken, roer daarna de kruiden en het in water geweekte brood erdoor.
Beboter een ovenschaal en vul deze met de zuurkool, de schijven ananas, het gehakt en de puree.
De bovenkant gladstrijken en bedekken met een dun laagje paneermeel. Verdeel kleine stukjes boter over de ovenschaal.


Eet smakelijk!

Vond je dit een lekker recept? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud