Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Zuurkoolschotel met gehakt en puree

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 17/1/2017 16:50:06
Tags: receptzuurkoolschotelzuurkoolgehaktpureediner



Dit heb je nodig voor 4 personen:
Voor de puree:
1,5 kg aardappelen
3-4 dl (halfvolle)melk
peper en nootmuskaat

Voor de zuurkool:
500 gram zuurkool
eventueel 60 gram rozijnen
en/of eventueel 4 schijven ananas

Voor het gehakt:
400 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
3 sneden brood zonder korst (even in water weken)
peper en nootmuskaat
Paneermeel
ongeveer 20 gram boter

Zo maak je het:
Kook de aardappelen gaar en maak met de melk en kruiden een luchtige puree.
Kook de zuurkool (met eventueel de rozijnen) even voor in een klein beetje water.
Het gehakt in de boter gaar bakken, roer daarna de kruiden en het in water geweekte brood erdoor.
Beboter een ovenschaal en vul deze met de zuurkool, de schijven ananas, het gehakt en de puree.
De bovenkant gladstrijken en bedekken met een dun laagje paneermeel. Verdeel kleine stukjes boter over de ovenschaal.

Eet smakelijk!

Vond je dit een lekker recept? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu