Ga naar de inhoud

Courgette-rijsttaart met kip

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: courgetterijsttaartreceptdinerlunchrijstoven

Een lekker en gemakkelijk recept met rijst, kip en courgette. Gemakkelijk voor te bereiden en op een later tijdstip even opwarmen in de magnetron. Ook lekker als lunchgerecht.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram rijst
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram kaas
  • 150 gram kipblokjes
  • 250 ml sojaroom
  • 1 groentebouillontablet
  • bieslook
  • boter
  • peper

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm (ca. 20 cm)  in met boter.
Rasp de kaas.
Snipper de bieslook.

Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de kipblokjes met boter in een koekepan gaar.
Maak de courgette schoon en snijd in smalle reepjes of in kleine blokjes.
Kook de courgette met de bouillontablet ongeveer 3 minuten.

Klop 1 ei los en meng het met 50 gram kaas door de rijst.
Verdeel het rijstmengsel over de bodem van de taartvorm en druk stevig aan.
Bak de bodem 5-7 minuten in de oven.

Klop het andere ei los met de sojaroom in een grote kom.
Roer de kaas, courgette, bieslook en kipblokjes erdoor.
Breng op smaak met peper en schenk het over de rijstbodem.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30-40 minuten gaar.

Eet er een frisse salade bij.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud