Ga naar de inhoud

Plaatpizza met paddenstoelen

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: Pizzadiner

Zelf pizza maken is echt niet moeilijk! Je moet er wel wat extra tijd voor vrijmaken maar dan heb je ook een heerlijk zelfgemaakte pizza.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 6 gram gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 60 ml olijf olie
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml water

Voor de vulling:
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 100-125 gram kaas
  • 200 gram ham
  • 2 tomaten
  • 250 ml tomatensaus
  • Italiaanse kruiden
  • tijm
  • oregano
  • peper

Zo maak je het:
Het deeg:
Los de gist en de suiker op in een kommetje met 200 ml lauw water. Laat het ongeveer 10 minuten rusten.

Doe de bloem in een kom en roer het zout erdoor. Giet de gistoplossing  en de olie bij de bloem. Meng het deeg, met een mixer met deeghaken, door elkaar.
Kneed het daarna in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.
Maak er een bal van en leg het deeg in een kom (bestrijk de kom met olie).
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 30-45 minuten rijzen.
Maak in de tussentijd de vulling voor de pizza.

Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 275 graden.

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg met een roller tot een rechthoek, ongeveer de maat van de bakplaat.
Leg het deeg op de bakplaat en maak een rand iets dikker zodat de vulling er niet af kan lopen.

De vulling:
Pel en snipper de ui. Snijd de chamignons en paddenstoelen in plakjes.
Snijd de courgette in smalle reepjes.
Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Rasp de kaas.

Verhit boter in een pan en bak de ui, paddenstoelen en courgette gaar.
Voeg naar smaak peper, tijm en oregano toe.

Verdeel de tomatensaus over de bodem en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Leg de tomaten op de saus. Verdeel de helft van de kaas erover.
Verdeel daarna het paddenstoelenmengsel over de pizza.
Strooi de andere helft kaas erover.

Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud