Ga naar de inhoud

Italiaanse spinazieschotel

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: recepteiovenschoteldiner

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 gram diepvriesspinazie of 1,5-2 kg verse spinazie
  • 4 sneetjes (oud) brood, zonder korst
  • 100 g Parmazaanse kaas
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • boter om de ovenschaal in te vetten en het brood in te bakken

Zo maak je het:
Heb je verse spinazie? Snijd de spinazie dan grof en smoor het in de olijf olie.
Ik had geen verse spinazie en heb deze keer gekozen voor grofgehakte diepvriesspinazie.
Ontdooi de deelblokjes in een pan met een beetje olijfolie.

Smelt de boter in een pan en bak de sneetjes brood aan twee kanten, leg het in een ovenschaal en schik de spinazie erop.

Bestrooi de spinazie met de helft van de geraspte kaas, breek de eieren hierop en bestrooi met de rest van de (Parmazaanse) kaas.

Zet de schaal 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.


Eet smakelijk!


Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud