Ga naar de inhoud

Zelf brood bakken van boekweitmeel

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: Broodreceptboekweittarwevrijontbijtlunch

Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijk vers brood. Je hebt geen gist nodig en het brood hoeft niet te rijzen.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boekweitmeel
  • 6 gram zout (1 theelepel)
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 250 gram kokosmelk

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de meel, zout en zuiveringszout. Giet de kokosmelk beetje bij beetje in het mengsel. Meng tot je een samenhangend deeg hebt.

Bestuif je keukenblad met wat boekweit meel. Leg het deeg hierop.
Maak er een bal van en rol goed door de boekweit. Plet het deeg een beetje. Maak met een mes een diep kruis in het deeg.

Leg het deeg op de bakplaat en bak in ongeveer 20-30 minuten gaar. Als het brood hol klinkt als je op de onderkant tikt, is het gaar.

Laat het brood op een rooster helemaal afkoelen.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud