Ga naar de inhoud

Witlof met ham, kaas en ei

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: ovenschoteldinerei

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de witlof:

  • 4 struikjes witlof
  • 4 plakken ham (vleeswaar)

Voor de puree:
  • 1 kg aardappelen
  • 1 dl melk
  • peper en nootmuskaat

Voor de afwerking:
  • 4 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1-2 eetlepels olie
  • 2-3 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
Kook de eieren hard en hak ze grof.
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 min. gaar. Stamp ze fijn met de melk. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal.

Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern. Kook de witlof in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Wikkel de witlof in een plak ham en leg op de aardappelpuree.

Meng de eieren met peterselie en een eetlepel olie. Verdeel over de witlof. Rasp de kaas en verdeel deze over de witlof en ei.

Dek eventueel af met aluminiumfolie.
Laat het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar worden.


Tip:
Je kunt de witlof ook vervangen voor prei. Heb je minder tijd maak dan het gerecht zonder de aardappelpuree, kook dan de aardappelen in de tijd dat de witlof of prei in de ovenstaat.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud