Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Lekker tussendoortje, mueslikoekjes

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 8/10/2015 16:40:16
Tags: receptmueslikoekjestussendoortjegezondDit recept heb ik al eens eerder geplaatst. Dit is een variatie zonder toegevoegd kristal suiker. In plaats van de kristal suiker heb ik dadels fijn gemalen met een beetje water. De koekjes bevatten overigens wel suiker uit de dadels, krenten en honing...

Dit heb je nodig:
225 gram havermout
130 g gemengde noten
100 g dadels
130 g krenten
½ theelepel zout
1 theelepel kaneel
75 g pindakaas
85 g honing
60 g boter

Zo maak je het:
Maal in een keukenmachine 130 g gemengde noten fijn.
Doe daarna de dadels in de keukenmachine en maal ze fijn met een beetje water.

Doe de dadels en noten in een kom en voeg de 225 g havermout, 130 g krenten (even wellen van te voren), ½ theelepel zout en 1 theelepel kaneel toe.

Meng 75 g pindakaas, 85 g honing en 60 g boter, verwarm dit even in de magnetron tot de boter smelt en meng dit vervolgens met de andere ingrediënten.

Bekleed een ondiepe ovenschaal met bakpapier en vet goed in. Verdeel het mengsel over de schaal en druk alles heel goed aan.

Bak ongeveer 30 minuten in de oven, op 180 graden. Laat daarna eerst een half uur buiten de oven afkoelen. Zet vervolgens nog minimaal een halfuur in de koelkast en snij de koek in blokjes.

Eet smakelijk!Laat me weten hoe jij dit recept voor mueslikoekjes vond.
Ik hoor het graag in een reactie hieronder!
Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu