Ga naar de inhoud

Ovenschotel met vis, prei en rijst

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptvisovenschoteldiner

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gram rijst
  • 1 kg prei
  • 20 kerstomaatjes
  • eetlepel (verse) peterselie
  • ongeveer 500 gram visfilet (kabeljauw, tilapia)
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper
  • boter om te bakken en om de ovenschaal in te vetten

Voor de saus:
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 4 dl melk of 2,5 dl melk en 1,5 dl kookvocht
  • 75 g geraspte kaas
  • nootmuskaat

Zo maak je het:
Kook de rijst gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen, kook in 15 minuten gaar. Halveer de kerstomaatjes. Meng de prei, tomaatjes en gehakte peterselie door elkaar.

Kruid de visfilet met peper en bestijk met mosterd. Bak daarna 2 à 3 minuten per kant.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. schenk al roerend de melk toe tot het een dikke stevige saus wordt.
Voeg een deel van de kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat.

Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Daarna de helft van de prei, de vis, de rest van de prei en als laatste de rest van de rijst. Schep de kaassaus erover en de geraspte kaas.
Plaats ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Eet smakelijk!


Laat me weten hoe jij dit recept voor een ovenschotel met vis, prei en ei vond. Ik hoor het graag in een reactie hieronder!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud