Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ovenschotel met vis, prei en rijst

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 5/11/2015 11:31:31
Tags: receptvispreirijstovenschoteldiner



Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 gram rijst
1 kg prei
20 kerstomaatjes
eetlepel (verse) peterselie
ongeveer 500 gram visfilet (kabeljauw, tilapia)
2 eetlepels mosterd
peper
boter om te bakken en om de ovenschaal in te vetten

Voor de saus:
25 g bloem
25 g boter
4 dl melk of 2,5 dl melk en 1,5 dl kookvocht
75 g geraspte kaas
nootmuskaat


Zo maak je het:
Kook de rijst gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen, kook in 15 minuten gaar. Halveer de kerstomaatjes. Meng de prei, tomaatjes en gehakte peterselie door elkaar.

Kruid de visfilet met peper en bestijk met mosterd. Bak daarna 2 à 3 minuten per kant.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. schenk al roerend de melk toe tot het een dikke stevige saus wordt.
Voeg een deel van de kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat.

Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Daarna de helft van de prei, de vis, de rest van de prei en als laatste de rest van de rijst. Schep de kaassaus erover en de geraspte kaas.
Plaats ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Eet smakelijk!



Laat me weten hoe jij dit recept voor een ovenschotel met vis, prei en ei vond.
Ik hoor het graag in een reactie hieronder!





Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu