Ga naar de inhoud

Ei met tomaat uit de oven

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: recepteitomaatovenschoteldiner

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 eieren, gekookt
  • 4 vleestomaten
  • peper
  • geraspte kaas
  • peterselie of bieslook
  • peper

Voor de saus:
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 4 dl melk
  • nootmuskaat

Zo maak je het:
Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze doormidden.

Snijd de tomaten in plakjes en leg ze in de ingevette ovenschaal.
Strooi er peper over. Leg de eieren erop.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Schenk al roerend de melk toe tot het een dikke stevige saus wordt, breng op smaak met nootmuskaat.
Schenk de saus over de eieren. Strooi de geraspte kaas erover.

Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot de kaas gesmolten is.

Lekker met aardappelpuree en een rauwkostsalade

Eet smakelijk!



Laat me weten hoe jij dit recept met ei en tomaat vond. Ik hoor het graag in een reactie hieronder!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud