Ga naar de inhoud

Stevige boekweitkoek met chocolade

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptboekweitrepentussendoortjeboekweittarwevrij

Een stevig tussendoortje van boekweit met pindakaas, chocolade en noten. Glutenvrij en tarwevrij, zonder toegevoegd kristalsuiker.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram boekweitvlokken
  • 75 gram pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 60 gram gemengde noten
  • 50 gram chocolade van minimaal 70% cacoa
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel sesamzaad

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten grof en hak de chocolade in kleine stukjes.
Klop het ei los.

Doe de boekweit in een kom en roer het losgeklopte ei erdoor.
Meng daarna de pindakaas, honing en de geprakte banaan door het mengsel.
Je krijgt een stevige massa. Roer als laatste de noten, chocolade en rozijnen erdoor.

Bekleed een ronde, vierkante of rechthoekige vorm met bakpapier.
Verdeel het mengsel gelijkmatig en druk het stevig aan.
Bak in ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Laat de koek eerst even afkoelen in de vorm en daarna helemaal afkoelen op een rooster.
Snijd de koek in driehoeken, blokken of repen.

Je kunt de boekweitkoek in een afgesloten trommel ongeveer een week goedhouden.
Wil je het niet allemaal achter elkaar opeten bewaar dan de koek (in repen/blokken) in de vriezer in een luchtdichte verpakking.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud