Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Stevig gevulde muffins met appel

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 22/9/2016 14:26:36
Tags: Muffinsontbijtlunchtussendoortjetarwevrij



Deze muffins zijn ideaal voor een snel ontbijt, voor bij de lunch of als stevig tussendoortje. Ze zijn gemaakt van amandelmeel en bevatten geen tarwe. Er is geen kristalsuiker aan toegevoegd, de rozijnen en appel zorgen al voor een zoete smaak.

Dit heb je nodig:
100 gram amandelmeel
50 gram kokosmeel
25 ml kokosolie
150 ml amandelmelk
50 gram rozijnen
30 gram gemengde noten
1 appel
4 eieren
1 eetlepel cacoadips
1 eetlepel kaneel
snuf zout
2 theelepels bakingsoda
1 eetlepel sesamzaad
Muffinvormpjes

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Week de rozijnen in een bakje water.
Hak de noten grof.
Schil de appel en rasp fijn.

Meng de amandelmeel, kokosmeel, kaneel, sesamzaad, zout en de bakingsoda door elkaar in een kom.
Roer vervolgens de eieren, kokosolie en amandelmelk door het droge mengsel tot het een stevig dik beslag wordt.
Spatel de appel, geweekte rozijnen, noten en cacoadips door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten gaar.

Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. (de prikker moet er schoon en droog uitkomen)

Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Bewaar de muffins in een goed afgesloten trommel. Je kunt de muffins trouwens ook prima invriezen.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu