Ga naar de inhoud

Pindakaaskoek

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptpindakaaskoekboekweittussendoortjetarwevrij

Dit heb je nodig:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram dadels
  • 50 gram honing
  • 150 gram pindakaas
  • 50 gram pinda's
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 75 gram jam
  • 2 theelepels bakpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 gaden.
Pureer de dadels met honig.
Meng de boekweitmeel, amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
Hak de pinda's grof.

Doe de pindakaas, boter en het dadelmengsel in een kom en meng door elkaar met een mixer met deeghaken.
Voeg het ei en de meel toe. Roer goed met de deeghaken tot je een stevige massa krijgt.

Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) of een ronde 'boterkoek'bakvorm met bakpapier. Verdeel 2/3 van het deeg op de bodem.
Smeer de jam erop met een lepel. Ongeveer 5-6 flinke eetlepels.

Verkruimel de rest van het deeg over de jam. Je mag best nog wat jam blijven zien.
En strooi de pinda's erover. Druk een beetje aan.

Bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat eerst even afkoelen in de vorm. Haal daarna de koek met bakpapier eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster.

Je kunt de koek een paar dagen in een afgesloten trommel bewaren.
Wil je het niet allemaal in een keer opeten, bewaar de rest dan in de vriezer in een luchtdichte verpakking.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud