Ga naar de inhoud

Frittata uit de oven

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: Frittataeilunchdinerrecept

Een frittata is een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan. Het werd op het platteland gemaakt van de restjes die over waren van de vorige dag. Het lijkt op een stevig gevulde boerenomelet. Lekker als lunch of als onderdeel van een gemakkelijke avondmaaltijd. Deze frittata is gemaakt in de oven.

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 200 gram paddestoelen (champignons, oesterzwammen)
  • 5 eieren
  • 125 gram spekjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bieslook
  • peper

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snipper de ui.
Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in smalle reepjes.

Doe wat olie of boter in een pan en bak hierin de spekjes gaar.
Voeg de gesneden groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

Klop de eieren los met de kokosmelk en breng op smaak met peper en bieslook.
Doe het groentemengsel in de ovenschaal en giet het eimengsel erover.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven.


Eet smakelijk!


Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud