Ga naar de inhoud

Gegratineerde spinazieschotel met zalm

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptovenschoteldinervis

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de puree:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 dl melk
  • peper en nootmuskaat

Voor de spinazie:
  • 1 kg verse spinazie of 750 gram diepvries
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • nootmuskaat

  • 400 gram zalm (vers of diepvries, wel eerst ontdooien)
  • peper

Voor de afwerking:
  • 25 gram boter
  • 100 gram kaas geraspt

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
Kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar en stamp ze fijn met de melk.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Verse spinazie: Maak de spinazie schoon, schep in een pan met aanhangend water en laat op hoog vuur slinken in ongeveer 3 minuten.

Diepvriesspinazie: Doe een beetje olie in een pan en ontdooi de spinazie op laag vuur.

Roer de sesamzaadjes door de spinazie en breng op smaak met nootmuskaat.
Verdeel de groente over de bodem van een ovenschaal. Leg de zalm erop en bestrooi met peper. Verdeel als laatste de aardappelpuree over de ovenschaal en strooi de
kaas erover.

Laat het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!


Vond je het een lekker recept? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud