Ga naar de inhoud

Yoghurtcake met zomerfruit en walnoten

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: yoghurtcakerecepttussendoortjeboekweittarwevrij

Deze cake smaakt lekker fris door het zomerfruit dat erin verwerkt is. De cake is gemaakt van amandelmeel en boekweit. Is tarwevrij en kristalsuikervrij.


Dit heb je nodig:

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 200 ml ongezoete sojayoghurt
  • 125 ml olie
  • 6 eetlepels dadelstroop
  • 125 gram boekweitmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 schaaltje zomerfruit uit de diepvries
  • 50 gram walnoten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de amandelmeel, boekweitmeel en kokosrasp.
Voeg het zout, bakpoeder sesamzaad en kaneel toe. Roer goed door.
Prak de bananen met een vork.
Hak de walnoten grof.

Klop met een mixer of garde de eieren luchtig.
Voeg de yoghurt, dadelstroop en olie een voor een toe en mix nog even op een lage stand.
Roer de geprakte banaan er door.
Spatel nu het meelmengsel er voorzichtig doorheen.
Voeg als laatste de walnoten en het zomerfruit toe.

Vet een cakevorm goed in met boter of leg er bakpapier in. Giet het mengsel in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar.
Controleer altijd even met een satéprikker of de cake gaar is (deze moet er schoon en droog uitkomen).

Haal de cake met het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Bewaar de cake in een goed afgesloten trommel.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Ik hoor het graag in een reactie hieronder...




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud