Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Yoghurtcake met zomerfruit en walnoten

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 3/1/2017 10:55:38
Tags: yoghurtcakerecepttussendoortjeboekweitamandelmeeltarwevrijsuikervrij



Deze cake smaakt lekker fris door het zomerfruit dat erin verwerkt is. De cake is gemaakt van amandelmeel en boekweit. Is tarwevrij en kristalsuikervrij.

Dit heb je nodig:
2 bananen
4 eieren
200 ml ongezoete sojayoghurt
125 ml olie
6 eetlepels dadelstroop
125 gram boekweitmeel
75 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels sesamzaad
1 schaaltje zomerfruit uit de diepvries
50 gram walnoten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de amandelmeel, boekweitmeel en kokosrasp.
Voeg het zout, bakpoeder sesamzaad en kaneel toe. Roer goed door.
Prak de bananen met een vork.
Hak de walnoten grof.

Klop met een mixer of garde de eieren luchtig.
Voeg de yoghurt, dadelstroop en olie een voor een toe en mix nog even op een lage stand.
Roer de geprakte banaan er door.
Spatel nu het meelmengsel er voorzichtig doorheen.
Voeg als laatste de walnoten en het zomerfruit toe.

Vet een cakevorm goed in met boter of leg er bakpapier in. Giet het mengsel in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar.
Controleer altijd even met een satéprikker of de cake gaar is (deze moet er schoon en droog uitkomen).

Haal de cake met het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Bewaar de cake in een goed afgesloten trommel.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu