Ga naar de inhoud

Sla-stamppot met erwten en zalm

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: stamppotreceptdinervis

Een eenvoudige stamppot met sla, erwten en zalm die ook lekker smaakt in de zomer.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1,5 kilo aardappelen
  • 250 gram erwten (diepvries)
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 75 gram gemengde sla
  • 400 gram zalm (diepvries)
  • 125 gram sojaroom
  • 25 gram boter om in te bakken
  • peterselie
  • peper

Zo maak je het:
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Ontdooi de zalm. Snijd de zalm in blokjes en de champignons in plakjes.
Bak de zalm in boter in een koekepan tot deze bijna gaar is. Voeg de champignons toe en bak deze al omscheppend mee gaar.
Kook de erwten in 5 minuten in een laagje water beetgaar.
Was de sla en snijd in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui.

Giet de aardappelen af en maak met de sojaroom een smeuïge puree.
Schep de ui, erwten, zalm-chamignonmengsel en de sla door de puree.
Breng op smaak met peper en peterselie.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud