Ga naar de inhoud

Tjap Tjoi rijstschotel

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: Dinerreceptrijstkip

Een lekker en eenvoudig rijstgerecht met veel verschillende groenten en kip. Het maakt bij dit gerecht eigenlijk niet uit voor welke groenten je kiest. Kijk wat je lekker vindt en varieer. Ik kijk bij dit gerecht meestal gewoon wat ik nog op voorraad heb liggen. Ik kies altijd groenten met verschillende kleuren, dat ziet er lekkerder uit én de kleurstof in groenten zijn bioactieve stoffen. Van sommige bioactieve stoffen is bewezen dat ze goed voor de gezondheid, ze hebben bijvoorbeeld een beschermende werking als antioxidant.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400-500 gram kipfiletblokjes
  • 2-3 cm gemberwortel
  • 600-800 gram groenten; paksoi, prei, courgette, broccoli, rode paprika en
  • champignons (of andere groenten)
  • koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram zilvervliesrijst (bereid)

Voor de saus:
  • 30 ml ketjap
  • 30 ml water
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel suiker
  • halve citroen

Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de groenten in stukken.
Rasp de gemberwortel.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Meng de ketjap, water, citroensap, maizena en suiker door elkaar.

Verhit in een wok de olijfolie en bak hierin de gemberrasp en blokjes kipfilet bruin.
Voeg daarna de groenten toe, behalve de paksoi. Roerbak tot alles bijna gaar is.
Breng op smaak met koriander.
Voeg als laatste de paksoi toe en roerbak nog even mee.
Schep daarna het ketjapmengsel erdoor, verhit nog even mee zodat het kan binden.
Meng de rijst door het vlees-groente mengsel.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen via social media.




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud