Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Tjap Tjoi rijstschotel

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 14/10/2016 11:31:15
Tags: Dinerreceptrijstkip



Een lekker en eenvoudig rijstgerecht met veel verschillende groenten en kip. Het maakt bij dit gerecht eigenlijk niet uit voor welke groenten je kiest. Kijk wat je lekker vindt en varieer. Ik kijk bij dit gerecht meestal gewoon wat ik nog op voorraad heb liggen. Ik kies altijd groenten met verschillende kleuren, dat ziet er lekkerder uit én de kleurstof in groenten zijn bioactieve stoffen. Van sommige bioactieve stoffen is bewezen dat ze goed voor de gezondheid, ze hebben bijvoorbeeld een beschermende werking als antioxidant.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
400-500 gram kipfiletblokjes
2-3 cm gemberwortel
600-800 gram groenten; paksoi, prei, courgette, broccoli, rode paprika en
champignons (of andere groenten)
koriander
2 eetlepels olijfolie
300 gram zilvervliesrijst (bereid)

Voor de saus:
30 ml ketjap
30 ml water
1-2 eetlepels maïzena
1 theelepel suiker
halve citroen

Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de groenten in stukken.
Rasp de gemberwortel.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Meng de ketjap, water, citroensap, maizena en suiker door elkaar.

Verhit in een wok de olijfolie en bak hierin de gemberrasp en blokjes kipfilet bruin.
Voeg daarna de groenten toe, behalve de paksoi. Roerbak tot alles bijna gaar is.
Breng op smaak met koriander.
Voeg als laatste de paksoi toe en roerbak nog even mee.
Schep daarna het ketjapmengsel erdoor, verhit nog even mee zodat het kan binden.
Meng de rijst door het vlees-groente mengsel.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen via social media.




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu