Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Snelle salades

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 2/5/2013 19:32:34
Tags: receptsaladelunchdiner



Hoe maak je een gezonde salade?

• Kies zo veel mogelijk voor onbespoten bladgroente.
• Let op dat er geen bruine randjes aanzitten en dat de groente nog knapperig aanvoelt.
• Was bladgroenten onder stomend koud water.
• Snij de groente na het wassen.
• Gebruik ook de nerf en de stelen.
• Besprenkel de groente die je nog niet gebruikt met een beetje water en leg het gewikkeld in keukenpapier in de groentelade van de koelkast.

Welke (blad)groente kun je gebruiken?
Alle soorten sla, waterkers, postelein, witlof, andijvie, spinazie, raapsteeltjes, komkommer, wortel, ui, tomaat, witte kool, paprika, maïs, venkel, Chinese kool, rettich, bleekselderij enz….

En voor de dressing?
Diverse soorten olie zoals olijf olie en walnoot olie, zure room, (kruiden)azijn, yoghurt, citroensap enz…
Lees mijn blog zelf dressing maken...

Extra’s
Pijnboompitten, zonnebloempitten, walnoten, sesamzaad, rozijnen, olijven, amandelen enz…

Enkele suggesties:
• Sla (ijsberg), tomaat, komkommer, wortel, maïs, walnoot olie.
• Rucola, tomaat, wortel, komkommer, walnoten, olijf olie.
• Witlof, tomaat, komkommer, ei, pijnboompitten, olijf olie.
• Sla, wortel, bleekselderij, doperwtjes, paprika, tomaat, ei, maïs, augurk, olie en azijn.
• Spinazie, witlof, wortel, peterselie, ei, olie en azijn.
• Sla, tomaat, radijs, bieslook, sjalotje, maïs, kwark en honing.
• Veldsla, waterkers, witlof, prei, wortel, kiemen, citroensap en olie.

Probeer ook eens de volgende combinaties (fijn snijden of raspen):

• Tomaat, appel, mandarijn, olie en azijn.
• Maïs, venkel, paprika (rood), olie en azijn.
• Sla, rode kool, ananas, olie en azijn.
• Witlof, krenten, appel, olie en azijn.
• Witlof, paprika (rood), walnoot, olie en azijn.
• Andijvie, maïs en komkommer, olie en azijn.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos….

Eet smakelijk!

Welke salade variatie vind jij het lekkerst? Ik hoor het graag!
Plaats je reactie hieronder.




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu